HİZMETLERİMİZ

Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın en etkili ve en gelişmiş yöntemidir. Lazer epilasyon, istenmeyen tüyleri gidermek için konsantre ışık demeti (lazer) kullanan tıbbi bir işlemdir. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili ve sağlıklı yöntemi lazer epilasyondur.

LAZER EPİLASYON

Lazer epilasyon nedir?
Lazer epilasyon vücudumuzdaki istenmeyen tüylerin lazer ışığı kullanılarak kalıcı bir şekilde yok edilmesidir. Kalıcı özelliği ve insan sağlığına zarar vermediği FDA tarafından onaylanmıştır.

Epilasyon amacı ile kullanılan lazerler nelerdir?
Alexandrite, Diod, Nd Yag ve Ruby lazer. Bunlar arasında hem hekim hem hasta açısından en pratik olan ve en yaygın kullanılan Alexandrite lazerdir. Diod ve Nd Yag lazer daha derine indiği için nispeten daha ağrılıdır. Ancak özellikle koyu tenli hastalarda ve başarı oranı nispeten düşük olan yüz gibi bölgelerde tercih edilir. Günümüzde Ruby lazer hemen hiç kullanılmamaktadır. Kliniğimizde Alexandrite lazer kullanmaktayız.

Lazer ve IPL aynı mıdır?
IPL lazer değildir. Lazer ışığının farkı belli bir hedefi görmesi, tek bir dalga boyunda olması ve yayılmadan ilerlemesidir.IPL ışığı ise birkaç dalga boyunun biraraya gelmesinden oluşur. Dezavantajı çok fazla seans gerektirmesi, seçici olmaması nedeni ile daha az etkili olması ve sonuçlarının kalıcı olmadığının düşünülmesidir.

Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanır?
Lazer epilasyon pratik olarak göz çevresi dışında kıl olan her bölgeye uygulanabilir. Ancak en sık uygulanan bölgeler kadınlarda yüz, koltuk altı, bikini, bacak ve kollar; erkeklerde ise ense, boyun, elmacık kemikleri ve sırt bölgesidir.

Lazer epilasyonda yaş sınırlaması var mıdır?
Yaş sınırı bulunmamakla birlikte kıl gelişiminin tamamlanmaması nedeniyle ergenlik döneminde yapılması önerilmemektedir.

Lazer epilasyon kimlere uygulanmaz?
Teorik olarak lazer ışığının nöbeti tetikleme olasılığı ile epilepsi hastalarına, gebeliğin doğal seyrinde oluşabilecek sorunlarda masumiyetinin kanıtlanamayacak olması ve yeterli bilimsel veri olmaması nedeniyle hamilelere, ışıkla tetiklenen bir hastalığı olanlara uygulanmaz. Ayrıca çok açık renkli, kızıl renkli ve veya beyaz tüylere lazerin faydalı olmaması nedeniyle lazer yapılamaz. Bunun dışında ışığa duyarlılık yaratabilecek ilaç kullananlarda uygulama sırasında dikkatli olunması gerekir!

Lazer epilasyonun en başarılı olduğu bölgeler nelerdir?
Kadınlarda koltuk altı, bikini ve alt bacak; erkeklerde ise boyun bölgesi ve koltuk altıdır.

Lazer epilasyonun en az başarılı olduğu bölge neresidir?
Yüz bölgesinde başarı oran diğer bölgelere göre daha düşüktür.

Lazer epilasyonda ideal hastalar kimlerdir?
Açık tenli ve koyu kıl rengine sahip hastalarda hem başarı oranı yüksek hem de yan etki oranı düşüktür.

Lazer epilasyonun yan etkileri nelerdir?
Her hastada uygulama sonrasında kızarıklık ve kıl köklerinde kabarıklık beklenir. Bu etki yaklaşık 1 saatte kaybolur. Nadiren kabuklanma, uygulama alanında açık veya koyu renk değişikliği ve su toplanması olabilir. Ancak bu durum uygun yöntemlerle tedavi edilebilir ve geçicidir.

Lazer epilasyonda ortalama kaç seans gerekir? Seans araları ne kadardır?
Lazer epilasyonda hedef kıllarda %80-90 azalmadır. Bu orana ulaşmak hastadan hastaya değişmekle birlikte kadın hastalarda koltuk altı, bacak ve bikini için ortalama 5-6 seans; erkek hastalarda ise ortalama 7-8 seansta sonuç alınabilmektedir. Kadın hastalarda yüz uygulamalarında hastaya herhangi bir seans sayısı söylemek mümkün değildir. Erkek hastalarda hormonal özellikler nedeniyle bu oranda bir azalmadan ziyade kıl sayısı ve kalınlığını rahatsız etmeyecek düzeye getirmek hedeflenir.
Seans araları yüz, boyun gibi yerlerde 1-1.5 ay; diğer bölgelerde 2-2.5 aydır.

Lazer epilasyondan önce dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir?
Tüy yapısını görmek istememiz nedeni ile ilk görüşmeye gelirken tüylerin uzun olması önerilir. Ağda veya epilatör gibi kılı kökünden alan bir yöntemden sonra yüz bölgesinde en az 10 gün, diğer vücut bölgelerinde 3 hafta beklenilir. Ayrıca uygulama güvenliği açısından cilt bronz olmamalıdır.

Lazer epilasyon sonrasında ve seanslar arasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Hasta normal gündelik yaşantısına dönebilir. İşine gidebilir, duş alabilir, makyaj yapabilir. Güneş gören bir bölgeye yapılan uygulamalardan sonra güneş koruyucu sürülmelidir. Seans aralarında çıkan tüyler sadece jilet, makas gibi yöntemlerle kısaltılabilir. Tüylerin çekilmemesi gerekir. Ayrıca seans dozunu azaltabileceği ve yan etki olasılığını arttırabileceği için bronzlaşmaktan kaçınılmalıdır.

Lazer epilasyon fiyatları nasıldır?
Uygulama yapılan bölgeye, bu bölgedeki yaygınlığa göre değişmektedir. Ayrıntılı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Paketlerimiz